AEX eindelijk door de 600 punten? Bekijk de Week Forecast om 12 uur

Geplaastst op 02 december 2019
team-beursfoon

09.15 uur

Goedemorgen, de AEX staat op 599.94, een winst van 0.45% en ook de andere beurzen in Europa openen iets hoger. Wall Street is vrijdag lager geëindigd na een verkorte handelssessie door Black Friday. We zien weer wat toegenomen spanningen tussen de VS en China, nadat Trump woensdag een tweetal wetten ondertekende die de mensenrechten in Hongkong moeten waarborgen. De Amerikaanse steun is Beijing in het verkeerde keelgat geschoten en marktkenners vrezen dat dit de handelsbesprekingen onder druk zet.

Wat nu wat steun geeft, is dat de Chinese industriecijfers beter dan verwacht zijn, wat industriebedrijven steunde. De bedrijven die actief zijn in de staalproductie, mijnbouw en autofabricage kunnen in beweging komen na de cijfers.

De focus is ook gericht op de detailhandelsbedrijven. Amerikaanse consumenten hebben dit jaar meer online gekocht dan ooit op de belangrijke Black Friday. Ook voor Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving als consumenten op zoek gaan naar online koopjes, wordt een record verwacht.

De olieprijzen zitten in de lift. Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland overwegen volgens de Iraakse olieminister verdere productiebeperkingen om daarmee de prijzen te stutten. De Brent Oil Future staat 1.3% hoger op 61.56 Dollar per vat. De euro noteerde op 1,1018 dollar. De AEX heeft weerstand op 598 en 603 en steun is er op 595 en 593 punten. Ons einde jaars koersdoel is en blijft AEX 609.

Om 12 uur houden we de Week Forecast en blikt John Beijer vooruit naar de komende week, John heeft ook een tip van de week voor u. Klik hier, vul even uw gegevens in, zet een vinkje voor 2 December en klik op registeren en u kunt om 12 uur gratis online mee. Tot zo

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren