AEX fors hersteld, nu weer stapje terug?

Geplaastst op 09 augustus 2019
john

09.15 uur

Goedemorgen, de AEX staat op 547.10, een min van 0.29% en ook de andere beurzen in Europa openen vrijwel vlak. Wall Street sloot wederom hoger. De Dow won 1.43% en de Nasdaq sloot 2.24% hoger. Het lijkt erop dat men een soort het staakt het vuren tussen de VS en China op handelsgebied heeft door gevoerd en hierdoor is de stemming positiever geworden.

Maar het gevaar is zeker niet geweken want zolang de People’s Bank of China de yuan vaststelt boven de grens van 7 tegen één dollar, dan laat het duidelijk merken dat het de munteenheid kan gebruiken als wapen in de handelsoorlog met de VS. Verder werd bekend dat China nog altijd van plan is om in september af te reizen naar de VS voor een nieuwe ronde handelsbesprekingen.

De Aziatische beurzen staan verdeeld, de Japanse Nikkei staat 0.40% hoger en de Hang Seng staat 1.1% lager. De euro/dollar noteerde vrijdagochtend op 1,1196. De aandacht gaat verder uit naar de politieke crisis in Italië. De Italiaanse vicepremier en minister Matteo Salvini wil dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden. ABN AMRO gaat vandaag ex dividend. De AEX heeft weerstand op 548 en steun is er op 545 en 543. We kunnen wellicht even een stapje terug maken naar de steun, na het sterke herstel van gisteren. Meer live op 0900 – 51 51 666

10.00 uur

14.00 uur

Goedemiddag, de AEX staat op 544.96, een min van 0.71% en de rest van Europa staat iets lager door winstnemingen na het recente herstel. Het lijkt erop dat China niet op zoek naar een valutaoorlog. Vannacht stelde de Chinese centrale bank de referentiekoers vast op 7,0136. Iets hoger dan donderdag, maar daar werd niet heel heftig op gereageerd.

De markt blijft wel nerveus over het handelsconflict. Het Witte Huis zou Amerikaanse bedrijven vooralsnog geen licentie willen geven om weer zaken te doen met het Chinese Huawei. Dit omdat Beijing het kopen van Amerikaanse landbouwproducten tot nader order heeft opgeschort.

De S&P Future staat 15 punten lager en de Nasdaq Future verliest nu 53 punten en Wall Street zal dus lager van start gaan is het idee. De euro is 1,1204 dollar waard en de Brent olie future stijgt nu 1.0% naar 58,05 dollar per vat. De AEX heeft nu steun op 545 en 543 en dat mogen we best gaan testen is ons idee. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

18.00 uur

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 542.22, een verlies van 1.21% en ook de andere beurzen in Europa sluiten in de min. Trump heeft vrijdag geopperd de geplande handelsbesprekingen met China in september te annuleren. Trump zei nog niet klaar te zijn om een handelsdeal met China te sluiten. Hij zei weliswaar dat het heel goed gaat met China, maar niet klaar te zijn om een deal te sluiten.

Daar stond dan weer de politieke onrust in Italië tegenover en het bewijs dat de naderende Brexit de Britse economie al raakt. De euro was 1,1205 dollar waard en de Brent olie future steeg 2.4% naar 58,68 dollar per vat. De AEX heeft nu steun op 543 getest en sluit daar onder. Deze week zien we een AEX naar 534 steun terug zakken en vervolgens volgens verwachting te herstellen naar 548. Vanmorgen gaven we al aan dat we een stapje terug konden gaan maken en dat zien we ook gebeuren. We hebben deze week flink gehandeld en kunnen weer met verschillende systemen mooie winsten bijschrijven.

Zoals u ziet, hebben we een compleet vernieuwde website en om dit te vieren hebben we een zeer mooie aanbieding voor u als trouwe bezoeker van ons dagcommentaar. Klik hier, en bekijk het abonnement wat bij u past en word dit weekend nog lid!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren